3 Mayıs 2017 Çarşamba

Nefis Limonlu Kek Tarifi !!!

Herkese merhaba arkadaşlar,

öncelikle dün size vaadetmeme rağmen yazamadığım
. yazımdan dolayı özür diliyorum. Beni instagramdan takip edenler bilirler bugün limonlu bir kek yaptım ve resmini instagrama attım ve tarifini bloğuma yazacağıı söylemiştim. O zaman başlayalım!! 😊😊

Malzemeler:
2 yumurta
5 limon (eğer çok sevmiyorsanız limon sayısını azaltabilirsiniz ama bence böyle gayet iyi bir de limonun hem kabuk rendesini yapmalısınız hem de suyunu sıkmalısınız)
1,5 su bardağı şeker
göz kararı kadar un
bir su bardağı sıvı yağ
çok az tuz
bir paket hamur kabartma tozu
bir su bardağı süt


Yapılışı: Yumurtalar kırılıp şekerle beraber çırpılır ( el mikseri veya ayaklı mikser kullanabilirsiniz fark etmez) köpüklü bir karışım elde edinceye kadar çırpılır.

karışım çırpıldıktan sonra sıkılan ve kabukları rendelenen limonlar ( her iki karışım da) kaba dökülür ve tekrar çırpılır.

iyice çırpıldıktan göz kararı ile un dökülür ( burada bir büyüğünüzden yardım alabilirsiniz)

ondan sonra sıvı yağ ve süt koyulduktan sonra iyice çırpılır ( sütü dökmeden önce içine bir çay bardağı  sıktığınız limonun suyundan koyabilirsiniz) sıvıyağ ve sütü koyduktan sonra hamur kabartma tozunu da ekleyebilirsiniz

daha sonra içine çok az tuz eklenir ( buradaki amaç kekimizin içine koyduğumuz malzemelerin tadını açığa çıkarmaktır tuzun tarifler üzerinde böyle bir etkisi vardır)

Şimdi kekiniz neredeyse hazır 😃😃 s

öncelikle bu adımı yazmadan önce şunu söyleyeyim: eğer fırınınız çok iyi bir fırınsa bunu uygulamanıza gerek yok ancak biraz geç pişiriyor diyorsanız bu adımı uygulamanızda fayda var:
 fırını geç pişirenler fırınlarını keki kalıba koymadan on beş dakika önce fırınlarını 150 derecede ayarlayabilirler. Ancak siz  bu adımı uygularken yukaridaki adımları uyguluyor olun aksi takdirde beklemek zorunda kalbilirsiniz.

Yukarıdaki adımları uygulayıp fırınınız iyice ısınınca kekinizi kalıba döküp fırınınızı 150 derecede 50 dakikaya ayarlayabilirsiniz.

                                                                                   Afiyet Olsun
                         

                                                                                ******






   




2 yorum:

  1. Blogunuz hayırlı,uğurlu,bol yazılı,bol yorumlu olsun.Bu güzel kek tarifi için de ellerinize sağlık derim :) twitter'ın faydası.Oradan takipleşirken burada da buldum sayfanızı..G+ ekledim hemen...

    http://yesimlehertelden.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Öne Çıkanlar !!!!

CANLI DERSLER VE LİSE HAYATI

  Herkese yeniden merhabalar, uzun bir aranın ardından sizlere kavuşabilmenin sevincini ve heyecanını yaşadığımı satırlarla nasıl izah edebi...